Wanneer je wietthee (of een ander gerecht of drankje met cannabis) gaat maken, dan wil je natuurlijk dat de werkzame stoffen daarin terecht komen. Bij een spacecake of een ander wiethapje maak je daarom meestal eerst wietboter of wietolie om in je gerecht te verwerken. Dit doe je omdat de THC en de andere cannabinoïden goed oplosbaar zijn in vetten. Je gebruikt daarom voor het beste resultaat een volle roomboter en geen margarine. Olijfolie of kokosolie kan je ook gebruiken.

Met wietthee is dat een ander verhaal, thee trek je doorgaans met water en daar kunnen de harsen uit de wiet niet in oplossen. Sommige mensen voegen daarom (wiet)boter aan hun thee toe, maar dat vind ik zelf niet zo lekker. Volle melk is voor mij beter, daarin zitten weliswaar niet zoveel vetten als in boter, maar wel genoeg voor wietthee. De melk mengt beter met de thee en het smaakt volgens mij ook gewoon beter, de Engelsen drinken hun thee niet anders dan met een beetje melk erin. Je kunt trouwens ook gewoon een lekker kopje warme wietmelk of chocolademelk maken, dat werkt ook prima.

Een kleine waarschuwing is hier ook wel op zijn plaats; je kunt van wietthee enorm stoned worden dus neem niet teveel. Als je een jointje rookt of een verdamper gebruikt dan voel je het effect van de wiet vrijwel onmiddellijk maar bij wietthee of andere edibles (eten en drinken met wiet) duurt dat een half uurtje tot een uurtje. Kijk dus uit dat je niet teveel neemt want als het effect inslaat kon je weleens higher zijn dan je leuk vindt.

wietthee5Recept 1: wietthee met melk

De snelste methode om een lekker kopje wietthee te maken is gewoon per kopje. Het is dan na een kwartiertje al klaar en je kunt precies de hoeveelheid wiet erin doen die je wilt.Wanneer je een kant en klaar theezakje hebt gekocht waar een mix in zit van thee en wiet kun je dit beter doseren.Deze zakjes hebben meestal dezelfde sterkte zodat je niet voor onaangename verassingen komt te staan.Plaats het theezakje in een mok en vul deze voor de helft met kokend water,laat zo 5 minuten trekken.vul dan de rest van de mok aan met kokende volle melk en laat nog tussen de 5 en 10 minuten trekken.Hoe langer de thee getrokken is hoe sterker het effect waarschijnlijk is.

Je kunt in dit recept ook alleen melk gebruiken en er bijvoorbeeld een anijsklontje of cacaopoeder aan toevoegen. Op die manier heb je geen wietthee, maar wiet-anijsmelk of wiet-chocolademelk. Gebruik de wietmelk in een koffie-verkeerd en je hebt een wietkoffie. 

wietthee1Recept 2: wietthee met boter

Verkruimel de wiet (wederom 0,2 tot 0,5 gram, of meer als je durft 😉 ) en meng dit met een half theelepeltje gesmolten volle roomboter in een kom, roer het even goed door elkaar. Vul een thee-ei met het mengsel of knip een theezakje open, gooi de thee eruit en vul deze met het mengsel. Breng een hoeveelheid water aan de kook, neem net wat meer als er in je mok past, ongeveer 400 milliliter. Hang hier je thee-ei of theezakje in en laat het een half uur trekken. Laat het pannetje ondertussen op het vuur maar probeer het niet te laten koken, mocht er teveel water verdampen, kun je er gewoon wat meer water bij doen. Hierna kun je het hete water in een kopje gieten en er een gewoon theezakje in laten trekken.